Eva Cassidy Memorian

Vid sidan av måleri och skapande är sång ett stort intresse. När jag gjorde mitt examensarbete på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) skrev jag dikter som jag tillsammans med Catharina Gustafsson skrev musik till. Med ett bildspel som illustrerade diktern framföra jag sedan verket på scen.

Catharina kom senare att bilda ett tjejband, Mystereo, där jag var sångerska. När jag sedan träffade Johann, som är trumlärare, satte vi ihop ett band, som vi helt enkelt kallar Lena dahlberg band. Vi är just nu ute på kyrkoturné med vår konsert Eva Cassidy in memoriam.

I tio års tid har jag umgåtts med Eva Cassidys inspelningar och kommit att älska henner tolkningar av kända såväl som okända sångskatter. Flera av hennes låtar har hjälpt mig över trånga passager i livet och när hon sjunger förmedlas på ett oslagbart vis musikens och textens själ och hjärta. Så ville jag också sjunga. Hennes låtar ville jag också sjunga. Hennes budskap om tro, förtvivlan, hopp och kärlek ville jag också förmedla.

Sagt och gjort. Idag har jag ett fantastiskt gäng musiker med mig som verkligen kan göra rättvisa åt Eva Cassidy. På gitarr: Sven Helander, bas: Daniel Svensson och trummor Johann Laux.

Det är från en kosert i Ås kyrka sommaren 2013 som upptagningen är gjord.