CV

"Konst som går rakt in i hjärta, hjärna och mage" - Hallands Nyheter

Jag heter Lena Dahlberg och är född 1965 i Linköping, men flyttade som 10-åring till byn Håckvik ett antal mil utanför Borås i samband med att mina föräldrar fick nya lärartjänster.

Tidigt började jag teckna, måla och göra egna små böcker, pyssla och åter pyssla. Jag var alltid klassens bästa elev i teckning, eller i bild som det sen kom att heta.

I 9:an fick jag ett stipendium för att kunna åka på konstkurs i Gerlerborg i Bohuslän, där vi bla hade Arne Isacsson som föreläsare och lärare.

Jag gick några kvällskurser i akvarell och olja i Mölndal då jag bodde där och arbetade som dekoratör på företaget Gems dekor i Göteborg.

Höstterminen 1989 och vårterminen 1990 deltog jag i kursen Praktisk reklam, färg och form där bla skissteknik, skrift och typografi, layout, grafisk formgivning, illustration, teckning, måleri och kroki ingick.

Hösten 1990 kom jag så in på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) i Göteborg redan vid första försöket och var jublande glad. Kom även in på Hovedskous målarskola men valde högskolan. PÅ HDK fanns alla ämnen jag var intresserad av och jag gick ut skolan 1994, efter 4,5 år.

Därefter har jag gått på Komvux för att läsa in behövliga ämnen såsom Layout och Grafisk form, Datorkunskap, Digital bildhantering och Digitalt skapande.

Hösten 06 gick jag här i Varberg en kvällskurs i Kroki för Kenneth Abrahamsson.

Vid flera tillfällen på mina vernissager har jag medverkat tillsammans med handplockade musiker och underhållt med jazz, visor, latinamerikans musik mm. vilket har varit mycket uppskattat.

Så förutom att skapa, sjunger jag en hel del samt arbetar jag som Art Director på Vertiseit i Varberg - ett förtag som sysslar med digital reklam.

UTSTÄLLNINGAR

1994 - Examensutställning HDK: Göteborg / Innan löven faller; Bild, dikt och musik

1996 - Akvareller, Octagon café: Göteborg

2004 - Gouache, akvarell, pastell, Bildgalleriet: Varberg /Trots allt en doft av jasmin

2004 - Gouache, akvarell, tusch, Församlingshemmet: Varberg / Tror du jag vågar hoppas på kärlek?

2004 - Gouache, akvarell, akryl, tusch, Kalvsjögården: Kalv / Det blir mycket lätt lite svårt

2007 - Akryl, gouache, akvarell, blandteknik, Samutställning Nitanaldi : Varberg / Liv i rörelse

2008 - Akryl, tusch, blandteknik, Mässen Varbergs Fästning: Varberg / Mellan grådagar

2011 - Akryl, akvarell, En trappa ned: Varberg / Livet är ett spel

2011 - Akryl, blandteknik, Tranemo bibliotek: Tranemo